Valga Depoo sai päikesepaneelid

LEPM
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Valga depoo päikesepaneelide koguvõimsus on 132 kW. Nendega on kavas katta ligikaudu viiendik kogu vaguniremondiettevõtte elektrivajadusest.
Valga depoo päikesepaneelide koguvõimsus on 132 kW. Nendega on kavas katta ligikaudu viiendik kogu vaguniremondiettevõtte elektrivajadusest. Foto: Skinest Rail

Raudteekontsern Skinest Rail varustas oma tütarettevõtte, vaguneid remontiva AS Valga Depoo päikesepaneelidega, mis hakkasid tööle selle aasta algul.

Skinest Raili juhatuse liikme Roman Zahharovi sõnul on Valga Depool suur potentsiaal ja arenguperspektiivid, tänu millele on see kontserni jaoks strateegiliselt tähtis üksus ja Skinest Rail pöörab depoo efektiivsele funktsioneerimisele erilist tähelepanu.

"Arendades oma vaguniremondiettevõtet, investeerime pidevalt selle tegevusse. Valga Depoo on täna Baltimaade ainus teeninduskeskus, kus remonditakse innovatiivseid vaguneid", selgitas Zahharov.

"Nüüd, kui kõikjal minnakse üle taastuvenergiaallikate kasutamisele, peame meie kui üks Eesti suurimaid ettevõtteid ja Valgamaa suurimaid tööandjaid oma ettevõtete tehnilise varustuse täiustamise kõrval investeerima ka nende keskkonnasõbralikkusse," lisas ta. "Tahaksin tänada Elektrilevi, Eleringi ja Kredexi, kes aitasid meid seda projekti ellu viia."

Valga vallavanem Margus Lepiku sõnade kohaselt on taastuvallikatest toodetava energia osakaalu suurenemise näol Valgas tegemist positiivse näitajaga kogu piirkonna jaoks ja laiemas perspektiivis vaadatuna panusega rohelisele energiale järk-järgulise ülemineku kava elluviimisesse. «Meil on alati hea meel piirkonda, kaasaegsete tehnoloogiate arengusse ja ümbritseva keskkonna säilitamisesse tehtavate investeeringute üle. Omalt poolt oleme me valmis osutama sellistele algatustele igakülgset kaasabi," lausus Lepik.

Päikesepaneelide koguvõimsus on 132 kW. Nendega on kavas katta ligikaudu viiendik kogu vaguniremondiettevõtte elektrivajadusest. Investeeringu maht on ühtekokku 100 000 eurot. Sellest ligi 30 protsenti kavatseb Skinest Rail katta fondi KredEx dotatsiooniga.

Skinest Rail on rahvusvaheline raudteekontsern, mis pakub kvalifitseeritud teenuseid raudteetranspordi ja ehituse valdkonnas. Skinest Railil on ettevõtteid Eestis, Lätis, Leedus, Ukrainas, Venemaal, Poolas, Gruusias,Kasahstanis, Soomes ja Horvaatias.

AS Valga Depoo pakub kaubavagunite kompleksse remondi teenust. Ettevõtte võimsused võimaldavad remontida kuni 2000 kaubavagunit aastas. Möödunud aastal anti depoole innovatiivsete vagunite sertifitseeritud teeninduskeskuse staatus. Firma annab tööd ligi 60 inimesele.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles