Laskesuusatamise Euroopa meistrivõistluste lipp jõudis Eestisse

Lõuna-Eesti Postimees
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
«See on kena tava, kus võistluste lõppedes annab korraldaja lipu üle järgmisele korralduskomiteele,» ütles lipu Eestisse toonud võistluste korralduskomitee esimees Aivar Nigol.
«See on kena tava, kus võistluste lõppedes annab korraldaja lipu üle järgmisele korralduskomiteele,» ütles lipu Eestisse toonud võistluste korralduskomitee esimees Aivar Nigol. Foto: Denis Kostiuchenko

Laskesuusatamise lahtised Euroopa meistrivõistlused said eelmisel nädalavahetusel Valgevenes Raubatšis punkti, kui korraldajamaa andis Euroopa meistrivõistluste ametliku lipu üle järgmisele korraldajale ehk Eestile.

Nimelt toimuvad 2020. aasta veebruaris laskesuusatamise lahtised Euroopa meistrivõistlused just Otepääl Tehvandil.

«See on kena tava, kus võistluste lõppedes annab korraldaja lipu üle järgmisele korralduskomiteele. Tegemist on ühe osaga võistluse lõputseremooniast,» ütles lipu Eestisse toonud võistluste korralduskomitee esimees Aivar Nigol. «Tiitlivõistlustel on see kui teatepulga üleandmine, kus soovitakse edu ning antakse järgmistele korraldajatele ühtlasi ka head soovid kaasa. Nii ulatas Valgevene spordiminister lipu IBU esindajale, kes selle siis omakorda minu kätte andis. Omalt poolt kutsusime kõiki biathlonisõpru Otepääle.»

Kõrgel tasemel laskesuusatamist näeb Otepääl ka juba sel nädalavahetusel, kui 1. ja 2. märtsil saab Tehvandil kaasa elada IBU karikasarja hooaja eelviimasele etapile.

Selleks et sportlased mugavalt Valgevenest Eestisse jõuaksid, pandi Minski ja Tallinna vahet lendama tšarterlend. Tegemist oli hea peaprooviga aastaks 2022, mil Otepää maailmakarika etapi eel on MK-sari just Valgevenes Minskis. «Kõik toimis ladusalt, tšarterlennuga tuli Eestisse üle saja sportlase ja taustajõu, varustuse transportisime Otepääle aga maad mööda,» kirjeldas Aivar Nigol. «Saime erinevatelt tiimidelt transpordi korralduse eest ka juba kiidusõnu ning see lisab kindlust, et sama plaani alusel saame toimida ka aastal 2022.»

IBU karikasarja hooaja eelviimane etapp toimub Otepääl sel nädalavahetusel, kui 1. ja 2. märtsil on kõigil spordisõpradel võimalik kaasa elada Eesti kõige teravamale tipule. Lisaks on esimest korda Tehvandil kavas ka väga põnev ja vaatemänguline supersprint. Võistlus on kõigile pealtvaatajatele tasuta.

Laskesuusatamise Euroopa meistrivõistluste lõppedes annab korraldaja lipu üle järgmisele korralduskomiteele. Tegemist on ühe osaga võistluse lõputseremooniast.

Denis Kostiuchenko

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles