Koostöö Tšetšeeniaga kütab Otepääl jätkuvalt tuliseid kirgi

Maarius Suviste
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Mullu detsembris allkirjastasid Otepää vallavanem Kaido Tamberg ja Tšetšeeni Vabariigi turismiminister Muslim Baitazijev talvepealinna turismiinfokeskuses koostöödeklaratsiooni.
Mullu detsembris allkirjastasid Otepää vallavanem Kaido Tamberg ja Tšetšeeni Vabariigi turismiminister Muslim Baitazijev talvepealinna turismiinfokeskuses koostöödeklaratsiooni. Foto: Siim Saavik

Otepääl kütab jätkuvalt kirgi vallavanema sõlmitud Otepää ja Tšetšeenia vaheline koostöökokkulepe. Hiljutisel volikogu istungil vastas opositsiooniliidri arupärimisele volikogu esimees ning käiku läks järjekordne selgituse nõudmine sel teemal.

Volikogu Reformierakonna fraktsiooni esimees, opositsioonis olev Kuldar Veere esitas volikogu esimehele Jaanus Barkalale (Isamaa liige, valimisliit Ühinenud Kogukonnad) arupärimise, mis puudutab Otepää ja Tšetšeenia vahelist koostöölepet. Mäletatavasti sõlmis vallavanem Kaido Tamberg (Sotsiaaldemokraatliku Erakonna liige, valimisliit Ühinenud Kogukonnad) Tšetseenia Vabariigi turismiministriga leppe, millega kavandatakse turismialast koostööd. Ühtlasi kinnitatakse austust mõlema lepingupoole õiguskorra suhtes.

Arupärimises oli seitse küsimust. Kirjalikust vastusest saab lugeda, et volikogu esimees sai leppe allkirjastamise kavatsusest teada talvepealinna avamise üritusel. See oli 22. detsembril ehk samal päeval, kui lepe sõlmiti.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles