Tartus saab seigelda laulupeo sünniga seotud paikades

Lõuna-Eesti Postimees
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Retke alguspunkt on osa Tartu uuest linnaruumist – Koidula ja Jannseni mälestusväljak. 
Retke alguspunkt on osa Tartu uuest linnaruumist – Koidula ja Jannseni mälestusväljak. Foto: Uku Peterson

Tartu laulupeoks valminud maastikumäng tutvustab peo sünniga seotud paiku ning selle traditsiooni loojaid ja hoidjaid. Rada on avatud 30. juunini.

Paigad on välja otsinud Tartu laulupeo ühed peakorraldajad Maris Peebo ja Maarja Ülper, kellele oli abiks Tartu laulupeomuuseum.

«Mängu idee tuli Tartu laulupeo projektijuhilt Maarja Ülperilt,» meenutas Peebo. «Marsruudi kokkupanek oli väga mõnus peavalu. Kohtab Tartus ju laulupidu pea igal sammul.»

Mäng seob mineviku ja tänapäeva, sest ajaloolistesse paikadesse jõudmiseks kasutatakse nutitelefoni. Selleks tuleb oma telefoni tõmmata mobiilse orienteerumise rakendus MOBO. MTÜ Seiklushunt projektijuhi Arvi Antoni sõnul on tegemist Eestis loodud rakendusega, mida kasutatakse enamasti orienteerumises.

Kui rakendus on alla laaditud, tuleb valida kaart «Laulupeo paigad» ja asuda rajale. Retke alguspunkt on osa Tartu uuest linnaruumist – Koidula ja Jannseni mälestusväljak.

«Mäng ei ole aja peale ja igaüks valib punktide läbimise järjekorra ise. Õiges punktis tuleks teha rakendusega QR-koodist foto ja nii saab punkti leidmine registreeritud,» selgitas Arvi Anton.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles