Laval rulluvad lahti õudsed sündmused

Jaan Rapp
, tegevtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Uues lavastuses on Imre Õunapuul üks keskseid rolle. 
Uues lavastuses on Imre Õunapuul üks keskseid rolle. Foto: Rakvere Teater

Rakvere Teatris esietendus äsja näidend «Verikambi», kus ühes kesksetest rollidest on Valgamaalt pärit Imre Õunapuu. Reeli Reinausi samanimelise noorteromaani žanrimääratlusena on teater välja pakkunud, et tegu on tumeda noortepõnevikuga. Õunapuu sõnul võib seda nimetada ka õuduspõnevikuks.

Loo keskmes on neli keskkooliõpilast, kes eksivad metsa ja on sunnitud veetma öö vanas mahajäetud veskiveskis. Veski seintest imbub aga iidset kurjust ning üks ammune kriipiv lugu vajab lahendust.

Alguse saab tumedate sündmuste pööris, mis noorte elusid jäädavalt muudab. Aastasadade tagant ähvardav needus, surnud tüdruku pilt vanas albumis ja verine käejälg seinal on kummitusliku loo üksikud pusletükid, mida noored püüavad kokku sobitada. Tekib küsimus, kas keegi peab kunagi toime pandud ebaõigluse eest maksma. Ja kui peab, siis kes ja miks?

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles