Soomusrong Wabadus jõudis Võrru

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vabadussõja soomusrongist inspireeritud näidis nimega nr 7 Wabadus Valgamaal Puka raudteejaamas.
Vabadussõja soomusrongist inspireeritud näidis nimega nr 7 Wabadus Valgamaal Puka raudteejaamas. Foto: Maarius Suviste / Lõuna-Eesti Postimees

Võrus tervitati laupäeval soomusrongi Wabadus jõudmist raudteejaama ning avati kõigile huvilistele rongil olev rändnäitus.

Soomusrong-näituse avamisel pidas kõne Võru linnapea Anti Allas, EV100. aastapäeva juhtrühma esimees Toomas Kiho ja Eesti Sõjamuuseumi arheoloog Arnold Unt. Sündmusel lauldi üheskoos hümni ja esines puhkpilliorkester. Rongi saabumist tervitasid Võru Kesklinna kooli õpilased isamaalise deklamatsiooniga. Külalistele pakkusid sooja kehakinnitust Võru ringkonna naiskodukaitsjad. Soomusrong-näitus on kõigile külastajatele avatud iga päev kella 11–18.

Soomusrong number 7 Wabadus valmis riigi 100. aastapäeva korraldustoimkonna, sõjamuuseumi ja Operaili koostöös. Soomusrongi ja -auto liikumisse Wabaduse teekonnal annavad oma panuse Eesti Raudtee, Kaitseliit, USS, kohalikud omavalitsused ja mitmed muuseumid. Vabadussõja ajalugu tutvustava näituse koostas Eesti Sõjamuuseum.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles