Noorte valijate soov: et riik säiliks ja oleks rahva oma

Maarius Suviste
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Põlvamaal Savernas elavad Kristi ja Roland ütlevad, et neile meeldib maaelu. Nad soovivad, et uued riigikogulased mõtleksid rohkem maainimeste peale.
Põlvamaal Savernas elavad Kristi ja Roland ütlevad, et neile meeldib maaelu. Nad soovivad, et uued riigikogulased mõtleksid rohkem maainimeste peale. Foto: Maarius Suviste / Lõuna-Eesti Postimees

Põlvamaal Savernas elav Roland (30) käis täna valimas ja oli erakonna poolt. Tema elukaaslane Kristi (25) valis internetis ja hääletas inimese poolt.

«Hästi läks. Sai vähemalt käidud,» ütles Roland, kui oli Savernas valimisjaoskonnast välja astunud. Ta tahtis e-hääletada, kuid jäi hiljaks. «Naine valis internetis ära, ma tahtsin ka, kuna see on mugav. Aga ma ei jõudnud viimasel e-hääletuse päeval töölt nii ruttu koju ja nii jäingi hiljaks.»

«E-hääletamine oli lihtsam, sest ma ei teadnud, kas ma täna siia jõuan. Muidu ma pooldan ikka valimisjaoskonnas valimist,» ütles Kristi. 

Noored on ka varem valimas käinud ja oma hääle andnud. «Nii kui 18-aastaseks sain, hakkasin valimas käima,» teatas naine.

Mida aga noored inimesed uutelt riigikogulastelt soovivad? «Et riik säiliks ja oleks rahva oma. 101 inimest seal võiksid mõelda ikka inimeste peale ja just maarahva peale,» ütles Roland.

Kui paljud noored lahkuvad maalt linna, siis nemad on maaelule truuks jäänud. «Meie elame maal edasi, meie ei ole ära läinud, sest kodu on siin,» lisas mees.

«Maaelu hoiab meid siin,» tunnistas Kristi ja Roland lisas: «Siin on südamerahu. Hingele on hea maal elada. Linnas seda ei leia kunagi. Linnas ei ole linnulaulu ega heinamaad.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles