Puud langesid Põlvas koprarünnaku alla

Indrek Sarapuu
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Koprad on tegutsenud supelrannale õige lähedal. 
Koprad on tegutsenud supelrannale õige lähedal. Foto: Indrek Sarapuu

Põlva elanikud märkasid hiljuti, et paisjärve supelrannast mõnekümne meetri kaugusel on tegutsenud Põlvamaa vapiloomad koprad, kes on kuulutatud Eestis ka tänavusteks aasta loomadeks.

See, et kobras asulate ligi tuleb, pole üllatav, sest tegemist on hämaras ja pimedas tegutseva närilisega ja inimene tavaliselt jõgede, järvede ja kraavide kallastel pimeduses ei liigu. Nii saavadki loomad seal vabalt ja üsna segamatult tegutseda.

Koprauurija Peeter Hussar selgitas, et loomade asulates tegutsemise peamine põhjus on praegusel aastaajal toidunappus. Karta on, et mullused varud on otsakorral ja taimetoitlasest elukal vaja süüa saada ning kõige magusamaid palu saab ta puuvõradest ja võsast. Seetõttu on mõistetav, miks loom on rannas langetanud üsnagi jämedaid pajutüvesid. Võras olev puukoor on talle mahlane ja hea, kuigi kindlasti mitte nii maitsev kui kevadine naat, vaarikavars või ahtalehine põdrakanep.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles