Uustulnukana läheb riigikokku Andrus Seeme

Arved Breidaks
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Andrus Seeme
Andrus Seeme Foto: Tomi Saluveer / Lõuna-Eesti Postimees

Kanepi vallavanem Andrus Seeme kogus riigikogu valimistel 765 häält ning pääseb kolmanda reformierakondlasena Kagu-Eestist parlamendi uude koosseisu.

„Üllatav. Üllatav. Tõesti üllatav. Ei oska muud öelda,“ lausus Seeme Lõuna-Eesti Postimehele kui tema jõudmine riigikogu uude koosseisu osutus kindlaks.

Enne haldusreformi Kõlleste, praegu Kanepi valda juhtiv Seeme kandideeris parlamenti teist korda, kuid neli aastat tagasi ei saatnud teda sel teel edu. „Eelmisel korral sain ma kogemuse, et saada Eestis 101 inimese hulka on väga keeruline,“ rääkis Seeme. „Nüüd oli mul kogemus selja taga ja mõtlesin, et kui läheb õnneks, kui inimesed hindavad mu senist tegevust, on hästi ja kui ei hinda siis nii ongi.“

Kampaaniat alustades hindas Seeme enda riigikokku pääsemise šanssi suureks, kuid ühtlasi ka viimaseks. „Minu jaoks oli see nii, et kas saan sel korral sisse või rohkem ma ei katseta,“ ütles ta.

Kuigi Reformierakonna Kagu-Eesti nimekirjast valiti riigikokku kolm inimest, kaotas kahtedel viimastel valimistel siin piirkonnas võitnud oravapartei sel korral EKREle. „EKRE on tubli,“ kommenteeris Seeme. „Igal pool on häid inimesi. Tubli töö, kiidan.“

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles