Ester Karuse: minu enam kui 1600 häält ei maksa midagi (2)

Jaan Rapp
, tegevtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Valgalane Ester Karuse kardab, et tema kodumaakonna inimeste hääl Toompeal piisavalt mõjule ei pääse.
Valgalane Ester Karuse kardab, et tema kodumaakonna inimeste hääl Toompeal piisavalt mõjule ei pääse. Foto: Arvo Meeks / Lõuna-Eesti Postimees

Kuigi Keskerakonna ridades riigikokku kandideerinud Valga vallavolikogu liige Ester Karuse kogus 1665 häält ja tegi ringkonnas nr 11 ehk Võru-, Valga ja Põlvamaal paremuselt viienda tulemuse, jäi parlamendi uks tema ees suletuks.

«Häälte arvu kohta võib öelda, et pole paha. Neid tuligi umbes sama palju, nagu arvasin,» nentis Karuse. «Aga samas ei maksa need enam kui 1600 häält praegu midagi.»

Igapäevaselt transpordifirmas logistiku-juhiabina töötav noorpoliitik ei varjanudki esmaspäeva hommikul, et on asjade käigu üle pettunud.

«Olen väga kurb, sest mul olid ootused, et saan reaalselt midagi ära teha, esindades parlamendis Valgamaad,» tunnistas ta. «Praegu on parlamendis Valgamaa inimeste huvid nõrgalt esindatud. Uno Kaskpeit on küll Valgamaalt ja Priit Sibul on maakonnaga seotud, aga see on ka kõik.»

Aktiivset valimiskampaaniat teinud Karuse tunnistas, et sellega alustades tema ootused kuigi kõrged polnud. «Mingil hetkel muutusid need aga suuremaks. Seadsin endale eesmärgi saada piirkonnas teine tulemus ja selle ka saavutasin.»

Tõepoolest, Karuse edestas oma tulemusega Võrumaalt pärit erakonnakaaslast Anneli Otti pea kahesaja häälega. Eesti valimissüsteemi eripära tõttu tagas aga parem koht nimekirjas parlamentipääsu ka riigikogu eelmisse koosseisu kuulunud Otile. Kui Karuse oli erakonna üldnimekirjas 27. positsioonil, siis Ott 14. kohal.

Poliitikaga lõpparvet naine aga teha ei kavatse. «Ma tegelikult ju polegi veel suures poliitikas – seega ei saa ka taandumismõtet olla. Milline saab olema minu edasine roll poliitikas, näitab tulevik. Ei saa välistada, et seegi hääletustulemus mulle uusi võimalusi avab.»

Kommentaarid (2)
Copy
Tagasi üles