Ränkel Kärbi dopingutarvitamisest: hakkasime ise ka mingites asjades kahtlema

Tiit Loim
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Raido Ränkel
Raido Ränkel Foto: Pilt videost

Kui mõni päev tagasi ütles suusakoondislane Raido Ränkel, et dopinguga on seotud üksnes Karel Tammjärve poolt pressikonverentsil mainitud inimesed, siis nüüd tunnistab ta, et arutas kahtlusi Algo Kärbi osas pärast Tammjärve ülestunnistust nii treener Anti Saarepuu kui tugimeeskonnaga.

«Oleme küll kõik üks Team Haanja, aga antud looga on seotud üksnes isikud, keda Karel [Tammjärv] pressikonverentsil mainis. Kõiki ülejäänuid: taustajõude, hooldemehi, treenereid ja teisi sportlasi, kes nimekirjas on, ei saa lüüa sama mõõdupuuga. Me ei osanud keegi midagi isegi kahtlustada. Team Haanja kui üksus lendas lihtsalt pauguga õhku,» ütles Ränkel Virumaa Teatajale vahetult pärast pressikonverentsi, kus Tammjärv oma dopingukasutamisest rääkis.

Täna ütles Ränkel, et pärast Tammjärve tunnistusi arutas ta kahtlusi Kärbi seotuse osas nii Anti Saarepuu, hooldemeeste kui füsioterapeudiga. Aga et enne tõendeid ei saa kedagi süüdi mõista, ei tahtnud ta kahtlusi avalikult jagada. «Eks me natuke hakkasime ise ka mingites asjades kahtlema, et see on nagu ühe käekirja asi. Nii Algo kui Karel ja Andreas on ikkagi seotud, kes siis Mati, kes Andrusega rohkem treeningplaanide ja suhtlemisega. Kahtluseusse hakkasime ise ka lahkama, aga enne ei julgenud midagi kuskil öelda, kuni asjad, nagu näha, eile ise välja tulid.»

Tammjärv ja Kärp olid Ränkeli sõnul väga tihti koos. Seega tundus teistele kahtlane, kas väga head sõbrad asjadest omavahel ei räägi. «Mõtlesime, et kuidas Karel saab oma heale sõbrale Algole – nad on väga head sõbrad – niimoodi teha, teda petta. Mingeid asju siis omavahel arutasime, aga ega me kedagi süüdistama siis ju ei hakanud, kõigest endal olid kahtluseussid, et kas võib olla midagi veel. Ajakirjandus ka rääkis, et on veel 40 pluss kotikest, võib veel kedagi tulla. Nüüd tagantjärele võib öelda, et nad teadsid mõlemad teineteisest, nagu Algo ütles. Aga enne ei saa süüdi mõista kedagi, kui ei ole tõendeid.»

Ränkel kuulis Kärbi eesootavast ülestunnistusest eile Saarepuu käest. «Eile mingi hetk Anti helistas mulle, me reisisime koju, ütles, et täna tuleb veel üks skandaal. Järelikult oligi siis juba Algo talle helistanud, et tuleb avalikkuse ette sellega.»

Ta kinnitas, et rohkem kedagi kahtlustada ei oska. «Ei ole küll rohkem. Võin väita, et mina ja Marko Kilp oleme täiesti puhtad. Oleme ainult Antiga ja tema näpunäidete järgi tegutsenud. Algo ei olegi üldjuhul Antiga väga treeninud. Anti lihtsalt on viinud treeninguid läbi, Algo on ise plaanid koostanud.»

Samuti ütles Ränkel, et võib käsi südamel vanduda – tema pole dopingut teinud. «Mina saan südamerahuga selles suhtes magada. Täna hommikul käidi ka jälle kontrollimas. Mul ei ole probleemi proove anda. Viimase nädala jooksul kolm korda on testitud. See sündmus paneb meile kõigile kahtlused pikalt peale, aga võin julgelt väita, et mina ei ole sellega seotud.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles