Endine koondislane Priit Narusk suusatamise kõrgajast: minul ei olnud ühtegi kahtlust

Tiit Loim
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Priit Narusk
Priit Narusk Foto: Priit Simson / Postimees / Scanpix

Eesti suusatamise hiilgeaegadel koos Andrus Veerpalu ja Jaak Maega koondisse kuulunud Priit Narusk ütles, et ei ole ise dopingut teinud ja pole kunagi ka koondisekaaslaste puhul seda kahtlustanud.

Priit Narusk oli omal ajal staaride Mae ja Veerpalu varjus, kuna kõrgemaid kohti tal püüda ei õnnestunud. Seega oli ta veidi sarnases olukorras nagu praegu dopingu tarvitamist tunnistanud Andreas Veerpalu, Karel Tammjärv ja Algo Kärp.

Naruski sõnul ta toona eestlastest kedagi dopingutarvitamises kahtlustada ei osanud. «Minul ei olnud küll ühtegi kahtlust, et meie koondisekaaslastest keegi tarvitab dopingut.»

Ka ta ise pole enda sõnul dopingut tarvitanud ning seda pole talle ka pakutud. «Ei ole pakutud, ei ole ühtegi kontakti kunagi antud. Selles mõttes ei saa küll kuidagi öelda, et oleks sellega seotud olnud.»

Praegu Võrus laskesuusatreenerina ja kaitseväes tegevväelasena tegutsev Narusk ütles, et on tippsuusatamisest nii pikalt eemal olnud, et praeguse olukorra kohta ta midagi lisada ei oska. «See, mis tänapäeval toimub, mida nad teevad, kus nad käivad, kellega suhtlevad, sellest mul puudub igasugune ülevaade. Ma ei uskunud, et sellised asjad võimalikud on. Et Team Haanja on sellega seotud, oli väga suur šokk.»

Priit Narusk võistlemas 15 kilomeetri distantsil Salt Lake City olümpiamängudel 2002. aastal.
Priit Narusk võistlemas 15 kilomeetri distantsil Salt Lake City olümpiamängudel 2002. aastal. Foto: TOOMAS HUIK / PM/EMF
Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles