Riigikogust välja jäänud Heimar Lenk: erakonnalt ma toetust ei saanud (11)

Maarius Suviste
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kunagine riigikogu liige Heimar Lenk märkis, et Keskerakond ise ei kao kuhugi ning sotsiaalselt ebavõrdne Eesti selle parteita hakkama ei saa.
Kunagine riigikogu liige Heimar Lenk märkis, et Keskerakond ise ei kao kuhugi ning sotsiaalselt ebavõrdne Eesti selle parteita hakkama ei saa. Foto: Kristjan Teedema

Valimistel 1176 häält saanud ja uuest Riigikogu koosseisust välja jäänud pikaaegne parlamendisaadik Heimar Lenk tunnistas, et erakonnalt ta reklaami ega toetust ei saanud.

«Olen koos oma õe Marika Tuus-Lauliga olnud Riigikogus neli koosseisu. Marika jätkab ka nüüd tööd Toompeal, minul jäi hääli pisut puudu,» tõdes keskerakondlane Heimar Lenk. «Ega mul endal enam kavatsust Riigikokku minna ei olnudki, kuid tulin vastu erakonna esimehe Jüri Ratase korduvatele palvetele erakonda toetada. Eks ma siis lasin ennast nimekirja panna.»

Võru-, Valga- ja Põlvamaal kandideerinud Lenk märkis, et kampaania oli temal vaid individuaalne. «Erakonna poolt ma reklaami ega toetust ei saanud. Kuulun ikka niinimetatud põlis-savisaarlaste seltskonda, kes on Keskerakonna uue peajoonega tihti vastuolus,» ütles ta. «Nii et partei peakorteril oli mind reklaamiga toetada raske, aga tuhatkond häält oli Kagu-Eesti nimekirjale väga ahvatlev. Niisiis saingi lihtsalt partei toetajaks.»

Kommentaarid (11)
Copy
Tagasi üles