Hulkuv koer ründas Valgas naist

Tiit Loim
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kui teda rünnanud koer oli eemale peletatud, õnnestus naisel loomast ka foto teha.
Kui teda rünnanud koer oli eemale peletatud, õnnestus naisel loomast ka foto teha. Foto: Erakogu

Täna hommikul tungis Valgas jõe ääres koeraga jalutanud naisele kallale hulkuv hundikoer, kes rebis naiselt peast mütsi ja tõmbas lahti kapuutsi. Politsei püüdis koera kinni.

Valgalanna Maire jalutas koeraga Pedeli jõe ääres täna hommikul kella poole üheksa paiku. Ühel hetkel märkas ta, et Pedeli 10 asuva maja juurest tuleb mäest alla hundikoer. «Ma nägin, et suur koer oli, võtsin oma koera kohe sülle. Luusis meie juures natuke ringi, mõtlesin, et ta läheb ära, ajasin ka kergelt minema. Hakkasin üle silla tulema, siis ta hakkas juba üles hüppama ja koera sabast näksama. Kui saime sillast üle, hakkas jant pihta. Ta hakkas üles hüppama, rebis mul mütsi ära, jopel kapuutsi ripendama,» kirjeldas naine.

Maire rääkis samal ajal telefonis oma tütrega ja palus tal politseisse helistada. Õnneks jõudsid appi tormata sündmust näinud mehed, kellele ema ja tütar on väga tänulikud. Neil õnnestus koer eemale peletada. «Muidugi röökisin täiest kõrist. Siis tulid rannamaja poolt kaks meesterahvast koeraga. Kui nemad poleks appi tulnud, ma ei teagi, mis siis saanud oleks. Olen ise 1,56 meetrit pikk. Kui see koer üles hüppas, oli ta pikem kui mina, ründas mind selja tagant.»

Ehmatus oli suur ka tütar Terjele. «Ei kujuta ette, mis oleks saanud, kui mõni laps oleks seal jalutanud ja kui poleks neid mehi olnud. Eriti ehmatav endale, kuna mina teises linnas ise ja ei saanud muud teha kui politseisse helistada.»

Õnneks ei saanud ei naine ise ega tema koer seekord füüsiliselt viga. Maire ütles, et see on juba kolmas koer, kes teda ründab. Korra hammustas üks halli värvi koer samuti naise koera ning tänavu jaanuaris tuli hammustama koer, keda õnneks oli takistamas omanik.

Sündmuspaigale tulnud politseinikud vestlesid jõe ääres jalutanud naisega ning temalt saadud kirjelduse põhjal hakkasid peremeheta ringi hulkuvat koera otsima. Kella 10 paiku märkas politseipatrull lahtiselt jooksvat koera Tartu tänava kandis. Ta püüti kinni ning praegu oodatakse talle järele varjupaiga töötajaid. «Koer õnneks kuri ei ole ja kõrvalistele praegu oht puudub. Ühes varjupaiga töötajatega selgitatakse välja, kas koer on kiibistatud ja kas seeläbi on võimalik leida üles tema omanik. Juhtumiga tegeleb edasi piirkonnapolitseinik,» ütles Lõuna prefektuuri pressiesindaja Ragne Keisk.

Kuidas käituda võõra koeraga ?

Tavaliselt on omapäi olevad koerad vaid uudishimulikud ja peale nuuskimist lähevad oma teed. Kui aga tundub, et koer on ohtlik ja võib rünnata või oled muidu ebakindel tema plaanides, siis :

Seisa paigal ja ürita olla rahulik. Ära karju, vehi kätega või jookse. Hinga rahulikult.

Jälgi koera silmanurgast. Ära keera talle selga, kuid ära vaata ka otse silma.

Luba koeral ennast nuusutada, seistes rahulikult paigal. Kui ta tunnetab, et sa ei ole hädaohtlik, läheb ta tõenäoliselt minema.

Kui ütled midagi, räägi selgelt, rahulikult ja kindlal häälel.

Kui koer ründab sind ootamatult, katsu suruda talle lõugade vahele esimene kättejuhtuv asi – käekott, kinnas, jakk jms, võimaldades tal pureda midagi muud peale sinu.

Kui kukud maha, tõmba kerra, kaitstes kätega pead ja kaela.

Allikas: Eesti Belgia Lambakoerte Tõuühing

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles