Eestlased ostsid jaanuaris üle 27 000 uue telefoni

LEPM
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto on illustratiivne.
Foto on illustratiivne. Foto: LIIS TREIMANN / PM/SCANPIX BALTICS

Uuringufirma BRC Market Experts statistika järgi müüdi Eestis jaanuarikuus üle 27 200 uue mobiiltelefoni kokku ligi 8,6 miljoni euro eest.

Tele2 müügidirektori Aare Uusjärve sõnul selgub BRC raportist, et aastaga on tõusnud telefonide ostuhind pea 20 euro võrra, jõudes jaanuaris 317 euroni.

Uusjärve kinnitusel tõuseb praegu iga kuuga suurema ekraaniga nutitelefonide müük. Kui 5,4-tolliste ja suuremate ekraanidega telefonid moodustasid kõikidest eelmise aasta jooksul müüdud nutitelefonidest 56 protsenti, siis tänavu jaanuaris oli selliste telefonide osakaal tõusnud lausa 83% protsendini Eestis müüdud nutitelefonidest,” märkis Uusjärv.

“Nuputelefonid moodustasid kõikidest jaanuaris müüdud mobiilidest 13 protsenti, kui veel aasta tagasi kuulus neile nutitelefonide kõrval 19 protsenti ehk pea viiendik kõikidest müüdud mobiiltelefonidest,” kommenteeris Uusjärv BRC statistikat.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles