Tiitli nimel rebib viisteist küla

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Valgamaalt kandideerib tiitlile Vidrike küla, mis sai mullu väärt kodupaiga tiitli. Auhinna võtsid vastu Marju Adams (vasakult), Evald Kaur ja Vidrike külavanem Ivika Nõgel.
Valgamaalt kandideerib tiitlile Vidrike küla, mis sai mullu väärt kodupaiga tiitli. Auhinna võtsid vastu Marju Adams (vasakult), Evald Kaur ja Vidrike külavanem Ivika Nõgel. Foto: Arvo Meeks

Selgunud on 15 küla üle Eesti, kellest üks pärjatakse suvel Eestimaa aasta küla tiitliga. Kandidaatide seas on ka Karilatsi küla Põlvamaalt, Vidrike küla Valgamaalt ja Lüübnitsa küla Võrumaalt.

Tegemist on Eesti külaliikumise Kodukant algatatud traditsiooniga, mis tipneb aasta küla väljakuulutamisega Eesti külade 13. maapäeval 26. juulil Põlva maakonnas Räpinas.

Algatus saab teoks kaheksandat korda. Kodukandi juhatuse liikme Krista Habakuke sõnul kandideerib tiitlile üks esindusküla kõigist Eesti maakondadest.

«Märtsis on võimalik kandidaatidel omavahel tuttavaks saada ning mais alustab tööd aasta küla hindamiskomisjon, kes külastab kõiki kandidaate,» selgitas ta. Traditsiooniliselt on hindamiskomisjoni tööd juhtinud riigikogu spiiker. Komisjoni kuuluvad maaeluministeeriumi, rahandusministeeriumi, Maalehe, Eesti Leader Liidu ja ka 2017. aasta küla esindajad. Koostöös Eesti Rahvusringhäälinguga toimub 3.–14. juunini rahva lemmik- küla e-hääletus​.

Eestimaa aasta küla valitakse üle aasta ning iga maakond esitab tiitlile oma kandidaadi. 2017. aastal pälvis austava nimetuse Läsna-Loobu küla Lääne-Virumaal. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles