Sibulatee aarded on kokku kogutud

Lõuna-Eesti Postimees
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Sibulakülad Peipsi ääres.
Sibulakülad Peipsi ääres. Foto: Ahto Sooaru/Sibulatee.ee

MTÜ Sibulatee üleskutse peale oma kodukandi aarete leidmiseks esitati konkursile 36 objekti ja nähtust. Alates teada-tuntud muinasjutulisest Alatskivi lossist kuni Tähemaa külani, kus suurepärane võimalus augustiöö tähti vaadata.

«Sibulatee 10-aastaseks saamise puhul on 2019. aasta jooksul plaanis mitu ettevõtmist. Neist esimene, mis haarab nii kohalikke elanikke kui ka külalisi, on Sibulatee 25 aarde kampaania. Idee saime muinsuskaitseameti loodud mängust «Eesti 100 aaret» ning nii liidamegi oma aarded Eesti 100ga,» selgitas MTÜ Sibulatee eestvedaja Liis Lainemäe.

Konkursi esimene etapp on nüüd seljataga ning üle viiekümne inimese esitas oma nägemuse avastamist väärt kohtadest. Nende seas on nii tähelepanuväärseid loodusobjekte kui ka inimkätega loodud kunstiteoseid. Näiteks on esitatute seas Välgi metsad, sibulakülad ja Peipsi järv.

Nüüd järgneb 25 koha väljavalimine, mida viivad läbi Sibulatee piirkonna elanikud, kes kodukanti hästi tunnevad.

Väljavalitute kohta koostatakse küsimused ja kõik see vormub platvormil eesti100aaret.ee mängukeskkonnaks.

Kõik, kes maist septembrini soovivad Sibulatee rohkem või vähem tuntud paiku avastada, saavad seda koos sõpradega teha mobiilis eesti100aaret.ee keskkonnas olevat mängu mängides. Otsitakse üles aare, vaadatakse see üle, tutvutakse mobiilis taustainfoga, vastatakse seal küsimustele ning kogutakse punkte. Parimad saavad oktoobris auhinnatud.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles