Ülemaailmse eesti keele nädalale lükati hoog sisse

LEPM
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto on illustratiivne.
Foto on illustratiivne. Foto: Urmas Luik / Pärnu Postimees

Ülemaailmse eesti keele nädala ettevalmistustele lükati hoog sisse Helsingis väliseesti õpetajate emakeelepäevadel, mis algasid üleeile. 

“Tähistame 14. märtsil emakeelepäeva. Kui palju aga teatakse laias maailmas meie keele ja maa kohta? Eesti keel, mida peetakse maailmas üheks kaunimaks, väärib keeleaastal rohkem tähelepanu ka väljaspool Eestit, ” rääkis Eesti Instituudi juht Katrin Maiste.

Eesti Instituut kutsub ühe nädala jooksul, 23.-29. septembril 2019, kogu maailma eesti keelt õppima ja õpetama.

Septembris on plaan jõuda kolme miljoni inimeseni, kes õpivad eesti keeles ütlema mõned sõnad või väljendid, näiteks numbrid, tervitused või õnnesoovid.

Iga eesti keele oskaja saab kaasa aidata. Selleks ei pea olema keeleõpetaja, piisab vaid heast tahtest, et õpetada mõned sõnad välismaalasest sõbrale, tuttavale, kolleegile või naabrile.

“Ka Eestis on piisavalt neid, kellele meie kaunist emakeelt õpetada. Mõistagi ei saa keel sel moel kohe selgeks, kuid nii istutame keelevõrseid, millest mõni ehk kasvab tubliks puuks,” arvas Maiste.

Selleks, et teada saada kuidas ja kus eesti keelt õppida ja õpetada, leiab info peagi avanevalt veebilehelt keelest.estinst.ee. Lehelt leiab näpunäiteid keeleõppijale ja -õpetajale ning linke veebikursustele (Speakly, Keeleklikk), et soovijad saaksid eesti keelt edasi õppida. Iga õppur saab märkida oma asukoha veebilehel oleval maakaardil Gröönimaast Austraaliani. Samuti ootab Eesti Instituut eesti keele õppimisest sotsiaalmeediapostitusi ja videoid, mida jagatakse Facebooki lehel keelEST.

Üleilmse eesti keele nädala korraldamist toetab Eesti Vabariigi Haridus- ja Teadusministeerium.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles