Endisest narkodiilerist sai piirilinnas vaimulik

Tiit Loim
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Selle puldi tagant jutlustab Turgan Eesti Kristliku Nelipühi Kiriku Valga koguduses jumalasõna. Põhja-Eestist pärit mehe sõnul võeti ta piirilinnas soojalt vastu.
Tiit Loim
Selle puldi tagant jutlustab Turgan Eesti Kristliku Nelipühi Kiriku Valga koguduses jumalasõna. Põhja-Eestist pärit mehe sõnul võeti ta piirilinnas soojalt vastu. Tiit Loim Foto: Tiit Loim

Ragnar Turgan on vanglas veetnud pea poole oma elust. Viimati peeti ta kinni ecstasy-tablettide müümise eest. Nüüd on mees Valgas pastori kohusetäitja.

Nooruse Tallinnas veetnud Turgani lapsepõlv ei olnud pehmelt öeldes selline, mida keegi endale soovida võiks. Tema isa oli alkohoolik ning pahandused politseiga tulid juba lapsena. Ragnar sattus sõltuvusse nii alkoholist kui narkootikumidest. Kohtulikult on teda karistatud kaheksa korda: kuus korda varguste ja kaks korda narkokuritegude eest. Vanglast vabanedes ootas teda alati sama surnud ring. Viimati peeti ta kinni 2009. aastal, kui toona 23-aastane mees jäi vahele ecstasy-tablettide müümisega.

Kümme aastat hiljem on sama mees koguduse juht, ontlik pereinimene, lööb vabatahtlikuna kaasa sotsiaalprogrammides ja jätkab poolelijäänud haridusteed. Tänavu täitub tal kuus aastat kainust kõigist narkootilistest ainetest. «Selle ajaga on taastunud kõik, mis oli enne puruks. Suhted emaga, õega, teiste lähedastega, võlakoormad – kõik on silutud. Väikse ajaga on suur rõõm ja ühtsus tulnud meie pere keskele.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles