Sõsarlinna appikarje: Valga röövib valkalasi

Mari Mets
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Valka kihelkonnaduuma esimees Vents Armands Krauklis on saatnud juba mitu aastat järjest appikarje Valkast 160 kilomeetri kaugusele Riiga.
Valka kihelkonnaduuma esimees Vents Armands Krauklis on saatnud juba mitu aastat järjest appikarje Valkast 160 kilomeetri kaugusele Riiga. Foto: Arvo Meeks / Lõuna-Eesti Postimees

Valga tänavatel keskpäeval läti keelt naljalt ei kuule. Kõik lätlased, kes Valgas, on parasjagu tööl. Töötukassa koridorides toimetavad töömehed räägivad omavahel eranditult vaid läti keeles. Valga ümbruse tootmisettevõtete parklad kubisevad LV-numbrimärkidega autodest.

Kauaaegse Valgamaa äriklubi juhi ja kohaliku maakleri Hans Heinjärve sõnul on selle kandi tööstusest ligi pool mehitatud Läti tööjõuga. Ei piirduta Valgaga, tööle käiakse Tõrva, Rõngu, Elvasse, isegi Tartusse. Ei tulda ainult Valkast, vaid ka koguni piirist 50 kilomeetri kauguselt Valmierast.

Merike Metsavas
 
Merike Metsavas  Foto: Arvo Meeks/Valgamaalane
Kommentaarid
Copy
Tagasi üles