Metalbänd Tankist esitleb Põlvas uut koosseisu

Lõuna-Eesti Postimees
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tankist 2017. aastal Hard Rock Laagris esinemas.
Tankist 2017. aastal Hard Rock Laagris esinemas. Foto: Olevus Art

Viieteistkümnendal märtsil klubis Underground toimuv kontsert on mitmeti esimene: peaesineja thrash metal bänd Tankist väisab Põlvat esmakordselt. Samuti teeb nendega lavadebüüdi hiljaaegu koosseisuga liitunud kitarrist Martin Väinmaa.

Erikülaline Kolmteist esines Põlvas viimati 15 aastat tagasi, kuid siis olid teine nii nimi kui ka muusika.

“Põlva on esimene linn, mis näeb meie uut ja vihast kitarristi ning ma luban, et rahval on järgmine hommik kaelad kanged,” kommenteerib peatset mürglit Tankisti juhtfiguur Kevin Marks. Bänd on sotsiaalmeedias varemgi kiitnud, et uuel pillimehel olid kõige keerulisemadki lood juba esimeses proovis selged.

2017. aastal esikalbumi avaldanud ning järgmise kallal töötav Tankist on eesti raskemuusikamaastikul tuntud erakordselt energilise ja kaootilise lavašõu poolest, mida võibki ka militaristliku bändinime najal nimetada sõjardlikuks ning pealetungivaks, kajastudes ürituse pealkirjas “Pealetung Põlvale”. Tankist armu ei anna ning rammib ka muusikaliselt läbi barjääridest, mis mõtteliselt thrash metali žanrile ette on säetud, kuna ekstreemse, kiire ja tehnilise põhikeha kõrval eksleb mõni lugu näiteks doomi või avant-garde’i piirimail.

Peo avapaugu annab põhjamaiselt teravaid mõtteid raskete riffide saatel kuuldavale toov Tõrvast pärit rockbänd Kolmteist, kel ürituse kohta öelda järgmist: “Eesti tumeda metalmuusika kroonimata pealinna Põlva publikuga kohtusime esimest korda aastal 2003, aga selle nime ja nende lauludega oleme tulemas esimest korda. Ootame kohale vanu ja uusi sõpru, et teha neile uut ja vana.”

Klubi eestvedaja Tauno Prangel lisab: “Underground on väga omapärane rockiurgas, mis asub Põlva Kultuurikeskuse teatrisaali pöördlava all ning meenutab tänu sammastele ja seinamaalingutele vahest Põrgu eeskoda. Kuid oma silm on kuningas, nii et kõik see karvane ja suleline 15. märtsil tugeva metali saatel kaela kangutama!”

Ansambel Tankist asutati 2013. aastal Võrumaal.

Tankist ja Kolmteist esinevad klubis Underground (Kesk 15, Põlva) 15. märtsil. Uksed avatakse külastajatele kell 21:00.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles