Päevatoimetaja:
Arved Breidaks

Kohalikku toitu hakatakse teadust lisama

Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Copy

Eesti Maaülikool ulatas esmaspäeval Võrus toimunud seminaril Lõuna-Eesti toidutootjaile abikäe, et üheskoos otsida kohalike toodete väärindamiseks uusi lahendusi, mis väikefirmadel üksinda pusides üle jõu käib.

«Eesti Maaülikool on biomajanduse ja ringmajanduse võtnud endale südameasjaks, et me suudaks väärindada seda, mis looduse abiga on toodetud maksimaalse kasuga inimesele ja minimaalse kahjuga loodusele,» rääkis Maaülikooli rektor Mait Klaassen.

Esmaspäeval Kagu-Eesti innovatsioonikeskuses toimunud seminaril innustati ettevõtjaid oma uuenduslike ideedega pöörduma Maaülikooli poole, et sealsetes toidulaborites teha ära testid, mis võimalikud vead ja valearvestused laboritingimustes välja tooks ning hoiaks nii ära suurema kahju.

Seminaril tutvustati Maaülikooli võimalusi toidutootjaid aidata.
Seminaril tutvustati Maaülikooli võimalusi toidutootjaid aidata. Foto: Arved Breidaks / Lõuna-Eesti Postimees
Tagasi üles