Antslast pärit ratsutaja lunastas pääsme maailmakarika finaali

LEPM
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kullo Kender ja tema hobune Artas Varssavis liiga finaalis.
Kullo Kender ja tema hobune Artas Varssavis liiga finaalis. Foto: Oliwia Chmielsewska

Pühapäeval lõppenud Kesk-Euroopa ratsaspordi takistussõidu liiga finaali lõpetas Antslast pärit Kullo Kender kolmandana ja lunastas ka pääsme maailmakarika finaali, sest sai liiga lõplikus edetabelis teise koha.

Varssavis toimunud liiga finaalvõistlus koosnes kolmest osavõistlusest, millest viimane, grand prix’ sõit, peeti pühapäeva õhtul. 28 startija seas oli ka kolm eestlast: Rein Pill, Kullo Kender ja Hanno Ellermann. Ümberhüpetele toimunud võistlus peeti kõrgusel 155 cm ja konkurents oli väga tugev.

Eestlastest lõpetas põhiparkuuri parima tulemusega Kender hobusel Artas. Paar tegi ilusa sujuva ja puhta sõidu, kuid kahjuks ei mahtunud nad normiaega ja said kirja ühe karistuspunkti, mis andis neile lõpuks GP kolmanda koha. Pill ja Alfons Ra tegid ühe vea ja lõpetasid 4 karistuspunktiga 8. auhinnalisel kohal. Ellermanni ja Freedomi tulemuseks jäi 13 kp.

Pärast finaali arvutati kokku liiga edetabeli punktid ja siin tuli võitjaks Jaroslaw Skrzyczynski (POL, 138 p) Kullo Kenderi ees (126 p). Kolmas oli Wojciech Wojcianiec (POL, 120 p). Need kolm sportlast lunastasid ka pääsme maailmakarika finaali, mis peetakse 03. - 07. aprillini Rootsis Göteborgis. Edetabeli neljandalt kohalt leiame Rein Pilli (107 p) ja viiendalt Hanno Ellermanni (92 p).

Kender oli tulemuse üle väga uhke ja rõõmus. „Võtsin teadlikult rahulikumalt, sest teadsin, et ümberhüpped on Artase jaoks natuke liiga suur tükk. Hobune hüppas suurepäraselt. Sellel võistlusel olid kõik minu hobused heas vormis ja hoitud, mille eest tänan oma väga head abilist,“ sõnas sportlane.

Kui hobustel läheb hästi, on ka ratsaniku tuju hea. „Kui tuju on hea, siis saad kõigist jagu,“ muigab Kullo. Nüüd peab ta juba maailmakarika finaali plaane, sest tahab kindlasti võimalust kasutada ja seal osaleda. „Nüüd on jah kõik muutunud ja tahan end seal proovile panna.“ Kogenud MK-finaalis osaleja Rein Pill toetab igati noorema kolleegi mõtet. „Las läheb ja hingab ka suurvõistluse õhku. See kogemus tuleb talle ainult kasuks,“ ütleb Rein, kellel endal see võistlus kõige edukamalt ei läinud. „Mis seal ikka, seekord nii. Esimesel päeval läks meil sõit aia taha, teine osavõistlus oli seevastu väga hea. Täna ei olnud meil lihtsalt õnne ja viga tuli sisse. Eks järgmisel korral paremini.“

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles