Mulgimaa tooteid ja teenuseid hakkab eristama Mulgi märk

LEPM
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Esimesed Mulgi märgid antakse üle 21. märtsil 2019. a. Taagepera lossis.
Esimesed Mulgi märgid antakse üle 21. märtsil 2019. a. Taagepera lossis. Foto: Arvo Meeks / Lõuna-Eesti Postimees

Mulgimaal pakutavaid tooteid, teenuseid, elamusi, mis on Mulgimaal valmistatud ja kannavad mulgi omapära, saab edaspidi eristada Mulgi märgiga. Esimesed Mulgi märgid antakse üle 21. märtsil 2019. a. Taagepera lossis.

Esmaspäevasel koosolekul kinnitas Mulgimaa Arenduskoja juhatus Mulgi märgi andmise järgmistele ettevõtetele: Pajumäe talu, OÜ Polli mõis, Mulke Crisps, Vanamõisa toitlustus, Mulgi Pruulikoda, Mulgi Kõrts ning Mulgi segakoor ja ansambel Lõõtsavägilased.

Mulgi märgi abil antakse Mulgimaa ühisele turundamisele hoogu juurde. Mulgimaa ettevõtjad on aastaid teinud koostööd, käies ühiselt laatadel ja messidel, nii Eestis kui välismaal. Koondumine ühise kaubamärgi alla on järgmine etapp koostöös ja kindlasti aitab Mulgimaa tegusatel ettevõtetel suuremat turgu kõnetada.

Mulgimaa Arenduskoja juhatuse esimees Dmitri Orav ütles, et koostöö ettevõtjate ja Mulgimaa arenguorganisatsioonide vahel on olnud tihe, kuid Mulgi märgiga tahetakse pakkuda uusi võimalusi, et piirkondliku päritolu tähtsustav ettevõtja saaks Mulgimaad esile tuua. «Meie jaoks on hästi äratuntav märgis abiks kohaturunduses nii ettevõtjatele kui kõigile Mulgimaal toimuvale: festivalid, kodukandipäevad ja muud. Sõna «mulgi» on juba väga palju kasutatud erinevate ettevõtete nimedes ja toote nimedes, Mulgi märgi saajad saavad piirkondlikku päritolu veelgi rohkem esile tuua.»

Mulgimaa Arenduskoja tegevjuht Anneli Roosalu lisas, et märgi kasutuselevõtu eesmärk on väärtustada Mulgimaa ettevõtteid, luua turundusvõimalusi. «See kokku võiks aidata kaasa uute töökohtade loomisele.»

Mulgi märgi taotlemine on avatud kodulehel mulgimaa.ee.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles