Õpilasfirma kutsub röstsaiale võid määrima mitte noaga, vaid võipulgaga

Tomi Saluveer
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Võipulki valmistavat õpilasfirmat Võix veavad Võru gümnaasiumis õppivad Keissy Kurg (vasakult), Claudia Kõivoste ja Laura-Maria Kasak. 
Võipulki valmistavat õpilasfirmat Võix veavad Võru gümnaasiumis õppivad Keissy Kurg (vasakult), Claudia Kõivoste ja Laura-Maria Kasak. Foto: Arvo Meeks

Nagu suur liimipulk, kuid täidetud võiga. Nii kirjeldab õpilasfirma Võix toodet Claudia Kõivoste, kes osaleb koos kümnete Kagu-Eesti väikeste ettevõtetega laupäeval Võrus üle-eestilisel õpilasfirmade laadal. «Meie äriidee sündis reaalsest vajadusest: milleks nuga määrida, kui võid saab pulgaga otse röstsaiale või pannile tõmmata.»

Kolmest Võru gümnaasiumi neiust koosnev seltskond Võix valmistab ja müüb võipulki ning on oma uuendusmeelsuse ja müügistrateegiaga saanud tunnustuse juba mitmel laadal. Üsna pea, aprilli alguses osalevad nad koos vetikamaiustusi müüva Vempsiga ning tassikoogi valmistamise komplekte tegeva Mugiga rahvusvahelisel õpilasfirmade festivalil Riias.

Kuid enne seda, juba laupäeval, kogutakse Võrus laadal viiekümnelt Kagu-Eesti õpilasfirmalt üks euro osalemistasu. See on korraldajate sõnul sümboolne summa, et näidata noortele ettevõtluse olemust. Võipulgad, vetikamaiused ja mikrolaineahjus valmivad koogid – noored on leidlikud ja nende tegevus paneb üha enam õpilasi mõtlema tulevikus majandusõppe peale.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles