Galerii: Edgar Valteri sünniaastapäeva tähistamine sai hoo sisse

Siim Saavik
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Edgar Valteri 90. sünnipäeva tähistamise avaüritusena esitleti Tartus Mileedi Lille- ja Interjöörikeskuses Külli Leppiku raamatut „Aastaring pokudega. Mõtterännakud Edgar Valteri radadel“ ning Edgar Valteri maalide näitust.

Võru Instituudi välja antud raamat on pühendatud eelkõige Võrumaa loodusele, nagu ka näitusele välja pandud Edgar Valteri maalid, mida laiemale publikule varem avalikult esitletud polegi. 

Võru Instituudi direktor Rainer Kuuba ütles, et raamat ilmub nii võru kui eesti keeles.  „Eriliseks teeb selle raamatu veel Urvaste-pärane võru keel. Kui Edgar Valteri kujutlusmaailmas tarnamätastest sündinud pokud oskaksid rääkida, siis pole võimatu, et nad kõneleksid just selles keeles," lisas ta. 

Mileedi Lille- ja Interjöörikeskus Tartus loob põneva silla kultuuri- ja argielu vahele. Kaubanduspind, mille igapäevaosaks on kontserdid, koolitused, teatrietendused, töötoad ning seltside ja sõpruskondade kokkusaamised, annab võimaluse kohtuda kultuuriga kõigile. Ka neile, kes muidu ehk pelgavad kontserdi- või näitusesaali astuda.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles