Ülekullatud Sinu Naine üllitas elust enesest rääkiva laulu

Arved Breidaks
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ansambel Sinu Naine sai aasta ansambliks ja üllitas uue loo.
Ansambel Sinu Naine sai aasta ansambliks ja üllitas uue loo. Foto: Konstantin Sednev

Värska menugrupp Sinu Naine pärjati eelmisel nädalal Eesti popmuusika aastaauhindade tseremoonial Kuldne Plaat tiitliga «Aasta ansambel 2019». Päev pärast pidu avaldas bänd oma uue laulu, mis võiks saada karskusliikumise hümniks.

«Hei, sõber, pööra ümber, / põrgusse viib sind rada see,» laulab Sinu Naine oma uues loos «Pööra ümber» ja jätkab nii: «Pudeli valinud, /miks küll on nii?».

Arvasite ära! 7. märtsil Youtube’is avaldatud uus lugu räägib alkoholismist, konkreetsemalt sellest, kuidas viinakuradiga rinda pista. «Igal inimesel on ette tulnud rajalt eksimist ja teinekord on vaja vaid sõpra, kes hõikaks: «Pööra ümber!»,» selgitab bändis ukulelet mängiv Vaido Uibo Lõuna-Eesti Postimehele. «Just sellest räägibki meie uus lugu.»

Kuidas alkoholismiteema järsku bändi jaoks nii oluliseks muutus? «Eks meil on kõigil kas sõber, klassivend või sugulane, kes on vale raja valinud. Kui pole kedagi kõrval, kes tagasi õigele rajale kutsuks, siis ongi inimene kadunud,» põhjendab igapäevatöös Värska mineraalvett turustav Uibo. «See sõnum peaks puudutama meid kõiki.»

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles