Valgalane võitis maailmameistrivõistlustel Eesti rekordiga pronksmedali

Tiit Loim
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tanel Visnap purustas 34 aastat püsinud Eesti kurtide kaugushüppe rekordi ja pälvis maailmameistrivõistlusel pronksmedali.
Tanel Visnap purustas 34 aastat püsinud Eesti kurtide kaugushüppe rekordi ja pälvis maailmameistrivõistlusel pronksmedali. Foto: Erakogu

Valga sportlane Tanel Visnap võitis Tallinnas peetavatel kurtide kergejõustiku sisemaailmameistrivõistlustel kaugushüppes pronksi tulemusega 6,89 meetrit, mis on ühtlasi uus kurtide Eesti rekord.

Lisaks võttis Visnap seitsmenda koha kõrgushüppes tulemusega 1,90, mis on samuti Eesti rekord. Eelmine riigi parim tulemus oli sel alal 1,86. Kaugushüppe senine Eesti kurtide rekord oli 6,64 meetrit, mille püstitas 34 aastat tagasi Vahur Kangro.

Teine eestlane Karl Kristjan Kajak sai kaugushüppes kaheksanda koha. Mõlema mehe juhendaja on kergejõustikutreener Raimond Luts.

Luts oli Visnapi kaugushüppe tulemusega iseenesestmõistetavalt rahul. «Kui püstitatakse Eesti rekord ja isiklik rekord, siis peab rahule jääma. Lisaks on boonuseks medal.»

Seejuures tegi Visnap vahepeal sportimises õpingute tõttu pausi. «Ta lõpetas ülikooli ja hakkas uuesti sporti tegema. Vanasti tegi päris tugevalt, aga siis oli pikk vahe. Eelmisel aastal tegime rohkem baasi ja kohanesime uuesti võistlustega. Sellel aastal on edasiminek märgatav. Eriti kiiruses ja praegu kauguses,» ütles Luts.

Väga korralik oli tulemus ka pärast kaugushüppevõistlust peetud kõrgushüppes. «Tahtmine oli suur, aga kaugus ja kõrgus läksid praktiliselt ühe jutiga. Natuke jäi jõust puudu. Kõike korraga ei saa, aga ikkagi hästi, Eesti rekord. Jäime rahule,» lisas treener.

Nädalavahetusel ootab sportlasi seitsmevõistlus. Lutsu sõnul sellel alal nii suuri lootusi esialgu ei ole. «Seal on mõned üksikalad, mis ei ole tugevad: kuulitõuge ja teivashüpe.»

Tallinnas peetav mõõduvõtt on esimene sisemaailmameistrivõistlus kurtidele.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles