VIDEOLUGU: Lõuna-Eesti koondub pealinnarallis Tartu selja taha

Arved Breidaks
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Euroopa kultuuripealinna tiitlit jahtivad tartlased alustasid ringsõitu Lõuna-Eesti maakondades, et koguda tuge ja mõtteid, kuidas võita Emajõelinnale ihaldatud tiitel, millest peaks kasu tõusma ka tartlaste selja taha koonduvatele lõunapoolsetele valdadele ja linnadele.

«Meie kontseptsiooni väga oluline märksõna on «omapära». See, mida saab kogeda ainult Tartus, ainult Lõuna-Eestis, on väärt terve Euroopaga jagamist,» rääkis Tartu Euroopa kultuuripealinna vastutav projektijuht Erni Kask.

Et leida viimse ivani üles kõik omapärane, korraldas Tartu 2024 kultuuripealinna meeskond neljapäeval Räpina loomemajas esimese aruteluõhtu, kus keskenduti Põlvamaa väärtustele.

«Ootame inimeste mõtteid, meelestatust ja julgeid ideid, mis võiks olla ellujäämise võti selle koha ja piirkonna jaoks,» lisas Kask. «Peame mõtlema, millised on tegurid, mis aitavad meil ellu jääda külana, kogukonnana, linnana, piirkonnana. See on üks suur eesmärk, mida saavutada, rada, mida käia.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles