Teekatted on valdavalt märjad või niisked

LEPM
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Teeolud.
Teeolud. Foto: Tomi Saluveer / Lõuna-Eesti Postimees

Pühapäeva varahommikul olid teekatted põhi- ja suurematel tugimaanteedel üle Eesti valdavalt märjad või niisked. Õhu- ja teetemperatuurid kõiguvad üle Eesti nulli ligiduses ning sadu ei esine. Paiguti võib esineda udu.

Ilmaprognoosi kohaselt on täna päeval valdavalt pilves selgimistega ilm. Ennelõunal sajab kohati vähest lörtsi ja vihma, paiguti püsib udu. Pärastlõunal jõuab Lääne-Eestisse vihma ja lörtsisadu, mis laieneb õhtuks üle Eesti. Puhub lõuna- ja kagutuul puhanguti kuni 17 m/s ning õhutemperatuurid jäävad täna päeval +2 ja +6 soojakraadi vahele.

Märjal teel peatumine võtab maanteeameti teatel kauem aega, seega peab juht aeglustama varem kui muidu. Pidurdada on alati parem otse liikudes, mitte keeratud rooliga. Enne kurvi aeglusta aegsasti, lastes gaasi lahti ja pidurda, kui rattad on neutraalses otseasendis. Seejärel sisene aeglaselt kurvi.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles