Omavoliline raie mõisapargis nörritas muinsuskaitsjaid (1)

Maarius Suviste
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Keeni mõisa pargis tehtud raietööd olid muinsuskaitseametiga kooskõlastamata ja puudus ka luba tööde tegemiseks. Nüüd peab Otepää vallavalitsus omavolilise raie kohta ametile aru andma.
Keeni mõisa pargis tehtud raietööd olid muinsuskaitseametiga kooskõlastamata ja puudus ka luba tööde tegemiseks. Nüüd peab Otepää vallavalitsus omavolilise raie kohta ametile aru andma. Foto: Maarius Suviste

Muinsuskaitseameti kinnitusel on Keeni mõisa pargis nendega kooskõlastamata ja ilma loata tehtud raietöid, millega on tekitatud kahju. Otepää vallavanema sõnul koristati tormimurdu, raiuti natuke võsa ning tegu oli pelgalt koristustöödega.

Muinsuskaitseameti Valgamaa nõunik Margis Sein tutvus nädal tagasi Otepää vallas Keeni mõisa pargis tehtud raietöödega.

Sein ütles, et vanades parkides tuleb raiesse suhtuda alati suure ettevaatlikkusega. Lisaks puude seisukorrale tuleb lähtuda ka pargi ruumilisest ülesehitusest ning vaadetest pargist välja ja vastupidi, lisas ta. Muinsuskaitseameti teatel nõuab parkide korrastamine mahukat eeltööd, et kavandatud kasu asemel pargile kui mälestisele kahju ei tekitataks.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles