Prantsuse toite võib nautida nii Võrumaa talus kui Valga koolis

Lõuna-Eesti Postimees
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tänavust gurmeepäeva tutvustati eelmisel nädalal pressikonverentsil.
Prantsuse Suursaatkond Eestis
Tänavust gurmeepäeva tutvustati eelmisel nädalal pressikonverentsil. Prantsuse Suursaatkond Eestis Foto: Prantsuse Suursaatkond Eestis

Viiendat aastat järjest tähistavad tuhanded restoranid kogu maailmas 21. märtsil Prantsuse gurmeepäeva Goût de France/Good France. Tänavu on üritusel Eestist rekordiline arv osalejaid: 19 restorani. Gurmeepäevast võtavad teiste seas osa Palsi talu Setomaa vallast Võrumaalt ja Valgamaa kutseõppeksekuse õpperestoran Taru Valgamaalt.

Prantsuse suursaadiku Claudia Delmas-Schereri sõnul on rõõmustav näha, et Prantsuse toidukultuur pakub huvi nii tippklassi söögikohtadele kui ka õpperestoranidele. Sellel aastal leiab osalejate nimekirjast kuus kutsekooli. «Õpilastele on see suurepärane võimalus tutvuda erinevate toiduvalmistamise tehnikate ning parimate toorainetega,» kiitis suursaadik.

Restorani MEKK peakokk Rene Uusmees rääkis 13. märtsi pressikonverentsil, et Prantsuse köögil on tugev mõju Eesti toidukultuurile ning just seetõttu on Prantsuse gurmeepäevast osavõtt restoranile eelkõige auasi. «Meile on 21. märts pidupäev. Lisaks sellele, et pakume sel päeval oma külalistele erilist prantsusepärast maitseelamust, lööme klaase kokku ka oma kollektiiviga.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles