Võrus näitasid oskusi kahe maakonna tantsijad

Tomi Saluveer
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Pühapäeval leidsid Võru kultuurimajas Kannel aset festivali Koolitants Võru- ja Põlvamaa kontserdid. Žürii jagas välja eripreemiad, finaalvõistlusele pääsejad selguvad täna, pärast kõikide piirkondade tantsude ülevaatamist.

Tantsijad esinesid Võrus kahel kontserdil. Päeval olid kavas lastetantsud, eesti ja rahvaste tantsud ning džässtants, õhtul aga tänava-, show-, kooli- ja nüüdisaegne tants. Oskusi näitas ka mõni külalistrupp, kuid edasipääsejate arvestuses osalevad nad ikkagi oma maakonna gruppide seas.

Esinemisrõõmu jagus väikestele ja suurtele

Mudilaste hulgas sai elulise teema lastepärase tõlgenduse eest eripreemia rühm Profit ja tants «Meil ei ole igav», mille autor oli Kristi Pai. Ühtne ja kaasahaarav esitus tõi 1.–4. klassi vanuseastmes tunnustuse klubile Sirutus, kes esitas Tea Kõrre tantsu «Väikerästad».

Põlvas tegutsev tantsukool Meie Stuudio aga sai samas vanuseastmes eripreemia juhendaja ja tantsijate vahelise loova koostöö eest Andre Laine tantsus «Minu nädal». Leidlike mänguliste motiivide eest pälvis eripreemia selts Pärliine oma esinemisnumbriga «Mulle meeldib reisida», mille seadis lavale Leili Väisa.

Huvitava rütmi- ja vormimängu eest viisid 4.–7. klassi vanuseastmes preemia koju trupi Variatsioonid esitatud «Rüüt-rüüt», autor Maire Udras. Show-tantsu 4.–7. klassi grupis sai eheda tantsurõõmu eest eripreemia Meie Stuudio esitatud «Munavargad», mille autor oli Andre Laine.

Tänavatantsu 6.–9. klassi vanuseastmes pälvis täieliku tantsijate vahelise usalduse eest sisutihedas tantsus eripreemia Dreamstudio tantsuga «HipsHops», mille seadis lavale Ahto Pääsik. Nüüdisaegsete tantsude seas aga paistis žüriile silma Võru tantsukeskuse laste esitatud «Sinu seljas», mille autor samuti Andre Laine.

Laetud esituse eest nüansirohkes koreograafias andis žürii eripreemia Meie Stuudio tänavatantsule «Madal profiil», selle autor oli Merit Täht.

Leidlikud kostüümilahendused

Just tantsukooli Võru osakonna «Moonutatud taju» pälvis 4.–7. klassi vanuseastmes preemia mõjuva seisundi loomise eest.

Selle esinemisnumbri autorid olid tantsijad ise koos juhendajaga. Leidlik kostüümilahendus tõi tunnustuse esteetika- ja tantsukoolile Osula, kes näitas publikule Kätlin Kase nüüdisaegset tantsu «Vabadus?»

Show-tantsu 6.–9. klassi vanuseastmes sai täpse esituse eest kaleidoskoopilises koreograafias preemia Shaté tantsukool Irena Pauku loodud tantsuga «u08». Särava esituse eest hoogsas kompositsioonis kiitis žürii Andre Laine loodud «Väravamängu» Meie Stuudiolt. See tants võistles eesti ja rahvaste tantsu 4.–7. klassi grupis.

Festival tähistab tänavu oma 25 aasta juubelit ning selle teema on «Tants on suurem kui elu». Sel aastal ei olnud lubatud kasutada suuremaid rekvisiite kui neid, mida tantsijad saavad käes hoida.

Voorud saavad teoks 14 Eesti paigas. Finaalkontserdid leiavad aset Paide muusika- ja teatrimajas 13. ja 14. aprillil.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles