Põlvas näeb Eesti ainukest ergutustiimide võistlust

LEPM
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
FC Levadia tantsutüdrukud.
FC Levadia tantsutüdrukud. Foto: Erakogu

Laupäeval toimub Põlva Mesikäpa Spordihallis juba kaheksandat korda Vabariiklik Tantsutüdrukute festival-võistlus, mis on Eestis ainukene ergutustantsule suunatud võidukatsumine. Hullupööraste trikkide ja säravate kavade abil võtab mõõtu üle 150 andeka tantsija.

Sündmuse peakorraldajaks on MTÜ Loomiseks Loodud üks asutaja Monica Sasi, kelle sõnul osaleb VIII Vabariiklikul Tantsutüdrukute festival-võistlusel väga palju andekaid tantsijaid erinevatest Eesti paikadest.

,,Kui varasemalt on meie võistlusel rahvast hullutanud ja peadpööritavaid saltosid pakkunud ergutustiimid mandrilt, siis sel aastal on esimest korda esindatud ka saarlased ja nende osavad Saaremaa tantsutüdrukud," kommenteerib Sasi.

Parima tantsutüdrukute tiimi tiitli nimel võistlevad spordivõistkondade ergutustiimid ühes kategoorias, milleks on showtants, kus kasutatakse kava põnevamaks muutmiseks erinevaid trikke ja saltosid. Selgitamaks parima tiimi tiitlit tuleb kohtunikel hinnata nii füüsiliste trikkide tegemise oskusi kui ka üldist lavalist sära ja energiat. "Võistluse kohtunikeks on oma ala professionaalid, kes hindavad kavade juures detaile alates kompositsioonist kuni lõpetades esituse ning artistlikkusega," räägib Sasi.

Lisaks peaauhinnale kuulutatakse välja ka õhtu silmapaistvaim nais- ning meesergutustantsija.

VIII Vabariiklik Tantsutüdrukute festival-võistlus toimub 23. märtsil algusega kell 19.00 Põlva Mesikäpa spordihallis.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles