Arengustrateegiale andis hinnangu mitu eksperti

Piret Karu
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ingrid Veidenberg
Ingrid Veidenberg Foto: Postimees/Scanpix

Otepää vallas Marguse puhkekeskuses toimus teisipäeval Valga maakonna arengunõukogu seminar-nõupidamine. Sellel otsustas Valgamaa arengunõukogu kiita heaks ja kinnitada arengustrateegia «Valgamaa 2018».

«Strateegia koostamist alustasid arengunõukogu juurde moodustatud kaheksa töökomisjoni 2010. aasta sügisel,» selgitas maavalitsuse avalike suhete juht Kaja Mõts.

Ta lisas, et kokku osales komisjonide töös üle 80 inimese nii avalikust-, era- kui ka kolmandast sektorist. «Arengustrateegia visiooni ajahorisont on aasta 2018, eesmärgid ja nende elluviimise tegevuskava on seatud aastani 2014. Vastuvõetud dokument vaadatakse üle ning ajakohastatakse edaspidi vähemalt kord aastas,» kinnitas Mõts.

Arengustrateegiale andisid ekspertidena oma hinnangu Eesti Arengufondi juhatuse esimees Ott Pärna ja arenguseire divisjoni ekspert Imre Mürk ning Valgamaalt pärit ajakirjanik Ingrid Veidenberg.

Valga maavanem Margus Lepik rõhutas, et kuna areng on pidev protsess, on kõik ettepanekud arengustrateegia täiendamiseks alati teretulnud.

«Uusi mõtteid-ideid tuleb järjest juurde. Siinkohal julgustaksin kõiki kaasa mõtlema ning kui leiate, et mõni valdkond vajaks täiendamist, andke sellest teada. Mina olen küll arengunõukogu järjekordselt nõus kokku kutsuma, et jooksvalt saaks Valgamaad edendavad mõtted ja tegevused dokumenti sisse viia,» sõnas maavanem.

Ta lisas, et dokumendis on olulisemad teemad töövõimaluste ja tööjõu kättesaadavuse parandamine, Valgamaa maine, haridus- ja haldusterritoriaalne reform.

Hea tahte märgina allkirjastasid maavanem Margus Lepik ja Valgamaa Omavalitsuste Liidu esimees Madis Gross kokkuleppe, mille kohaselt kohustutakse ühiselt tegutsema strateegias püstitatud eesmärkide saavutamise nimel ning viiakse ellu selles toodud tegevusi.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles