Pillimeeste seiklused on viinud neid isegi Bushi ja Gorbatšovi ette

Siim Saavik
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Lõõtsa Väntsutajate muusika on täienenud lauluga ning koos esinevad nad parasjagu koosseisus Kalle Raidsalu (vasakult), Vend Frederik ja Rene Raidsalu.
Lõõtsa Väntsutajate muusika on täienenud lauluga ning koos esinevad nad parasjagu koosseisus Kalle Raidsalu (vasakult), Vend Frederik ja Rene Raidsalu. Foto: Siim Saavik

Näpud peab soojaks saama! Nii ütleb Valgamaalt pärit pillimees Kalle Raidsalu ja võtab lõõtspilli sülle. Tema kõrval seab end sisse poeg Rene Raidsalu, kes haarab endalegi ühe põrandale asetatud pillidest. «Teeme ühe laulu,» ütleb Rene. Ja nii hakkabki lõõtspillimängijate sõrmede alt kõlama «Kintsu lugu».

Isa ja poeg on kogenud asju, mida tavaliselt võib näha Hollywoodi filmist. Praegu mängivad nad ansamblis Lõõtsa Väntsutajad, mille esimene esinemine oli aastal 1984.

Mehed näitavad lugude vahele diplomeid, mis võistlustel kogutud on. Neid ei ole vähe. «Kui kõiki tahate läbi vaadata, peaks eraldi päeva võtma,» nendib Rene Raidsalu.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles