53 laskurit pani end proovile

Lõuna-Eesti Postimees
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Peakohtunik Tõnis Balodis (vasakult) ning võistlejad Hellar Sile, Villu Pook, Mait Mägi, Lembit Mihkelstein, Vilnis Veitners ja Raivis Berzins.
Peakohtunik Tõnis Balodis (vasakult) ning võistlejad Hellar Sile, Villu Pook, Mait Mägi, Lembit Mihkelstein, Vilnis Veitners ja Raivis Berzins. Foto: Jana Balodis/Jaanikese Jahiühing MTÜ

Juba kaheksandat korda kogunesid jahilaskespordi huvilised Valga linna serval asuvasse Jaanikese lasketiiru karikavõistlusele, et võtta omavahel mõõtu jahipraktilistes laskeharjutustes.

«Kui mõni arvab, et see on mingi väike külavõistlus, siis ta sügavalt eksib,» ütles võistluse korraldanud Jaanikese jahiühingu liige Tõnis Balodis. «Seekord võttis osa 53 laskurit. Peale meie laskurite oli kohal ka Läti ja Soome sportlasi.»

Täpset kätt ja silma sai näidata kahes harjutuses. Vintrelvadega võisteldi harjutuses VJM-4 ning sileraudsete relvadega harjutuses JM-4. Esimeses neist osales 48 ning teises 38 laskurit. Maksimaalne silmade arv oli 400.

Mõlemas harjutuses tuli esikolmik välja selgitada välja pärast viimaseid vahetusi täpsemate tabamuste, see tähendab kümnete lugemisega.

«Tulemused olid väga kõrgest klassist,» rõhutas Balodis. 

PARIMAD

Vintrelvadega harjutus VJM-4

  1. Argo Saagpakk
  2. Mait Mägi
  3. Hellar Sile
Sileraudsete relvadega harjutus JM-4
  1. Vilnis Veitners
  2. Hellar Sile
  3. Hillar Loot

Allikas: Jaanikese jahiühing

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles