Kuperjanovlased harjutasid välikindlustuste rajamist

Lõuna-Eesti Postimees
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kuperjanovi jalaväepataljoni õppus «Paastuäike».
Kuperjanovi jalaväepataljoni õppus «Paastuäike». Foto: Kaitsevägi

Kuperjanovi jalaväepataljoni äsjasel õppusel «Paastuäike» harjutasid sõdurid välikindlustuste rajamist ning kaitselahingute pidamist. Õppus toimus samaaegselt nii kaitseväe keskpolügoonil Lääne-Virumaal kui ka Nursipalu harjutusväljal Võrumaal ning sellel osales ligi 700 kaitseväelast.

«Sõdurid said õppuselt «Paastuäike» väärt kogemuse, kuidas sõdida soomustehnikat kasutava vastase vastu, seda nii päeval kui öösel. Ajateenijatest rühma- ja jaoülemad juhtisid üksuseid professionaalselt kasutades ära eelnevas väljaõppes saadud oskusi ja teadmisi,» ütles õppuse üldjuht major Vaido Siska.

Nursipalu harjutusväljal valmisid jalaväerühma kindlustatud positsioonid, mis võimaldavad tulevikus korraldada Lõuna-Eestis suuremahulisemaid taktikalisi harjutusi. Nii keskpolügoonil kui Nursipalus oli kaevetöödel abiks rasketehnika 1. jalaväebrigaadi pioneeripataljonist.

Major Siska sõnul laiendavad tehtud rajatised koos valmiva sihtmärgialaga tunduvalt kogu 2. jalaväebrigaadi üksuste väljaõppevõimalusi. «Juba järgmisel kuul kasutame rajatud kaevikuliini jalaväerühma lahinglaskmistel, mida toetavad miinipildujad,» lisas major Siska.

2. jalaväebrigaadi koosseisu kuuluv Kuperjanovi jalaväepataljon on üks kaitseväe suurimaid väljaõppeüksuseid. Pataljonis saavad väljaõppe nii jalaväe-, miinipilduja- kui erinevatel lahingutoetuserialadel teenivad sõdurid.

Kuperjanovi jalaväepataljoni õppus «Paastuäike».

Kaitsevägi

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles