Celminš naaseb kunagisse koduklubisse

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Valga käsipalliklubi kasvandik Andris Celminš mängib edukalt Sloveenia kõrgliigas.
Valga käsipalliklubi kasvandik Andris Celminš mängib edukalt Sloveenia kõrgliigas. Foto: arhiiv

Eesti käsipallikoondise mängija Andris Celminš sõlmis kaheaastase lepingu Sloveenia tippklubi Velenje RK Gorenjega, naastes suvel klubisse, kus ta neli aastat tagasi Sloveenia-karjääri alustas.

Kolmekordne Sloveenia meister Gorenje jäi pärast nelja hõbeda-aastat mullu pronksile. Praegu, enne finaalturniiri, jagab eestlase tulevane tööandja teist-kolmandat kohta, edestades Celminši praegust klubi RK Maribor Branikut kuue punktiga.

«Esimene hooaeg Branikus oli piisavalt hea, nii et huvi Gorenje poolt tekkis juba eelmisel suvel, kuid siis oli mul kehtiv leping. Alustasime läbirääkimisi detsembris ning eelmisel kuul jõudsime kokkuleppele,» selgitas tänavu eurosarjas EHF Cupil 16 parema hulka jõudnud tiimiga liituv Celminš.

Valga Kävali ja Audentese spordikooli kasvandik siirdus Sloveeniasse 18-aastasena. Toona jäi mänguaeg Gorenjes napiks ning Celminš veetis poolteist aastat laenul Ribnica RD Rikos ja RK Slovenj Gradecis. 2017. aasta suvel liitus ta Branikuga ning on tiimi parim snaiper.

«Neli aastat tagasi ma ei pääsenud õieti Gorenje koosseisugi. Nüüd olen jõudnud tasemes järele ning tean, mida minult oodatakse. Usun, et roll tuleb suur ja meie eesmärk on võita Sloveenia meistrikuld,» vihjas Celminš uue koduklubi ambitsioonidele.

«Meeskond on üles ehitatud peamiselt noortele, aga mulle on oluline, et paremsisemisena tegutseb 36-aastane David Miklavčič, kes Sloveenias legendi staatuses. Mul on temalt kindlasti palju õppida,» hindas Celminš 2017. aastal koondisega MM-pronksi võitnud tulevast tiimikaaslast. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles