Valga rattur tõusis Hispaania karikasarja liidriks

Lõuna-Eesti Postimees
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Chelva rada on üks põnevamaid ja tehnilisemaid kogu Hispaanias.
Chelva rada on üks põnevamaid ja tehnilisemaid kogu Hispaanias. Foto: Erakogu

Hooaja avastardid on Eesti maastikujalgratta olümpiakrossi (XCO) meistrile, Valga vallast pärit Janika Lõivule edukalt alanud.

Talvel Hispaanias treenides seadis ta eesmärgiks tõusta maailma reitingus kohale, mis tagaks koha 2020. aastal Tokio olümpiamängudele. Selleks tuleb aga treenida ja võistelda aasta ringi ning saavutada kõrgeid kohti tugevatasemelistel võistlustel.

Maastikujalgratta olümpiakrossi hooaja avab Hispaania karikasari. Selle avavõistlus Internacionales XCO Chelva sai teoks Valencia lähedal. «Võistlusrajal on palju hüppeid, kivised laskumised, rasked tõusud ning kuiv ja lahtine pinnas,» kirjeldas Lõiv võistlustingimusi.

«Mullusega võrreldes oli rada muudetud palju tehnilisemaks ja pealtvaatajatele huvitavamaks. Chelva rada on üks põnevamaid Hispaanias,» rääkis Lõiv. «Võistlus algas pika tõusva kruusase sirgega ning esimesele tehnilisele lõigule pääsesin viiendalt positsioonilt. Suutsin lähemate konkurentide ees paremuse maksma panna, kuid pjedestaalilt jäin veel välja.» Tulemuseks sai fikseeritud neljas koht.

Teine etapp Hispaania karikasarjast peeti Valladolides. «Rada oli kuiv, kiire ja mitte väga tehniline, kuid kaks järsku tõusu tegid sõidu raskeks,» ütles Lõiv finiši järel. «Esimesel ringil pääsesin kahe teise võistlejaga eest ära. Järgmistel ringidel nägin kogu aeg liidri selga, aga ta oli tugevam ja libises iga ringiga veidi eest ära.»

Sõidu võitis Euroopa meistrivõistluste pronksinaine Githa Michiels, kellele Lõiv kaotas minuti ja 19 sekundiga. See tulemus tõi teise koha.

«Endalegi üllatusena tõusin sellega Hispaania karikasarja liidriks ning sain selga Cofidise liidrisärgi,» olid Lõivu esimesed kommentaarid pärast võistlust. «Esialgu ei olnud minu aasta plaanis üritada Hispaania karikasarja võita. Nüüd aga pean vaatama, kas kõikidest osavõistlustest saan osa võtta, et saaksin liidrisärki kaitsta.» 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles