Heategevuslik teatejooks kutsub toetama ratastoolilapsi

Lõuna-Eesti Postimees
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Mullune heategevuslik teatejooks kulges Valgas läbi linnapargi. 
Mullune heategevuslik teatejooks kulges Valgas läbi linnapargi. Foto: Arvo Meeks

Eestis stardib 9. mail juba 14. korda heategevuslik teatejooks, kus 5.–9. klasside lapsed ja noored jooksevad liikumisvõime kaotanud laste heaks. Teatejooksud leiavad aset kõigis maakondades ning registreeruda saab 24. aprillini.

Korraldajate südamesoov on nakatada üha enam lapsi ja noori liikumisrõõmuga. «Teatejooks on kasvanud 12 000 osalejaga suursündmuseks ning mitu kooli on juba teatanud, et plaanivad lisaks jooksul osalemisele korraldada 9. mail kogu koolipäeva liikumispäevana,» sõnas jooksu eestvedaja Erik Pallase.

Sel aastal paneb teatejooks õla alla ratastoolilastele koosmängimise võimaluste loomisele. «Aitame koguda toetust Haapsalu neuroloogilise rehabilitatsioonikeskuse läheduses paikneva ratastoolipargi laiendamiseks.»

Keskuse mänguala kõrvale kavandatakse mitut uut atraktsiooni, sealhulgas ronimislinnakut ja eri kõrgustega liivakaste, mis võimaldavad liikumisvõime kaotanud lastel mängida õues koos teiste lastega. «Oleme lastele ja nende peredele üheskoos abiks,» lisas Pallase.

Teatejooksud stardivad kõigis maakondades kohalike koordinaatorite ja koolide koostöös. Osalema oodatakse kaheksaliikmelisi võistkondi, iga osaleja jookseb olenevalt jooksukohast 200 kuni 400 meetrit. Osavõtt on kõigile lastele tasuta.

Liikumisvõime kaotanud laste ravi Haapsalu neuroloogilises rehabilitatsioonikeskuses saab toetada aasta ringi, helistades numbrile 900 7777 (ühe kõne hind on 7 eurot).

Teatejooksu korraldab MTÜ Tallinnmeeting, mis on ellu kutsutud spordiürituste ja võistluste korraldamiseks. Suurtoetaja on Kalevi Mesikäpp, toetajad Kultuurkapital, Tallinna linn, Tartu linn, Rademar ja Eesti Kergejõustikuliit. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles