Muuseumi direktor lahkub ametist

Jaan Rapp
, tegevtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ajalookonverentsi suunab sellelgi aastal moderaatorina Valga muuseumi direktor Pikne Kama. FOTO: Arvo Meeks/lõuna-eesti Postimees
Ajalookonverentsi suunab sellelgi aastal moderaatorina Valga muuseumi direktor Pikne Kama. FOTO: Arvo Meeks/lõuna-eesti Postimees Foto: Arvo Meeks / Lõuna-Eesti Postimees

Valga muuseum jääb lähipäevil taas direktorita. Muuseumi senisel juhil Pikne Kamal on reedel viimane tööpäev.

Arheoloogiharidusega Kama oli asutuse eesotsas 6. märtsist 2017. Tema eestvõttel on asutus korraldanud mitu Valga linnale tuntust toonud ettevõtmist, nagu näiteks pärimuslik stiilipidu «Eesti pulm» 2017. aastal ja Säde aiapidu mullu. Samuti oli tal suur roll selles, et mullu sai kaante vahele raamat Valga linna aukodanikest. Ka oli Kama osaline mitme kõrgetasemelise ajalookonverentsi korraldamisel. Hea koostöö oli Kamal Valga muuseumisõprade seltsiga.

Kaks aastat oli Valga muuseumi juhi ametis ka Kama eelkäija, käsitöömeister Andres Rattasepp, kes enda sõnul lahkus ametist, kuna tundis, et olulised eesmärgid muuseumi juhina said täidetud.

Valga muuseumit on juhtinud aastatel 2009–2011 ka Pikne Kama ema Pille Tomson.

Valga vallavalitsus on kuulutanud välja konkursi uue muuseumijuhi leidmiseks.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles