Uunikumiklubi toob Venemaalt bensiini 66-sendise liitrihinnaga

Tomi Saluveer
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Võru uunikumiklubi liikmed hangivad vanadele autodele oktaanarvuga 92 bensiini sageli Venemaalt. Pilt tehtud Luhamaa piiripunktis. 
Võru uunikumiklubi liikmed hangivad vanadele autodele oktaanarvuga 92 bensiini sageli Venemaalt. Pilt tehtud Luhamaa piiripunktis. Foto: Gregor Saluveer

Aprillist rakendub bensiinile ja diislikütusele senisest oluliselt suurema biokomponendi sisalduse kohustus, millega väidetavalt kaasnevad nii kütusehinna tõus kui ka kütusekulu suurenemine.

Võru vanaautoklubi ei lase ennast biokütuse pealetungist häirida. Oktaanarvuga 92 kütust tuuakse Venemaalt, kus see maksab eurodesse arvutatuna vaid 66 senti liitri kohta. Talvel kogutakse suvisteks sõitudeks piisav varu. Uut 95 biokütust nad aga autoomanikele ei soovita.

«Uudis, et bensiinile hakatakse piiritust lisama, mõjus meile juba eelmisel aastal – kütust 95 pole me pärast seda enam puutunud,» rääkis Võru vanatehnikaklubi Vänt vedav Raivo Ojaveer. «95 teeb mootori osad märjaks, biokütus ei põle ära ning tõmbab karburaatori täis. Žigulid on selle suhtes eriti tundlikud, mootori silinder kaob tagant ära ning siis tuleb potsutada kolme silindriga. Biokütus ei põleta niiskust välja.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles