Valga serval hakkavad puud langema

Siim Saavik
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Üks kõnealune metsatükk asub kohe RMK Valga kontori kõrval. Valgamaa metsaülem Risto Sepp näitabki seal puud, mis tuleb kindlasti maha võtta.
Üks kõnealune metsatükk asub kohe RMK Valga kontori kõrval. Valgamaa metsaülem Risto Sepp näitabki seal puud, mis tuleb kindlasti maha võtta. Foto: Siim Saavik

Valga linna ja Raavitsa külaga piirneval alal plaanitakse juulis teha metsa uuendamiseks vajalikud raietööd, mille käigus võetakse maha nii mõnigi ajale jalgu jäänud puu. Kuna puid võetakse maha eraisikute kinnistutega piirnevas riigimetsas, kutsuti nädala alguses asjast huvitatud kohapeale koosolekule, et neile plaane selgitada. Kohale tuli aga ainult üks inimene.

RMK Valgamaa metsaülem Risto Sepp sõnas, et saatis isiklikke kutseid välja 29 inimesele, kelle krundid piirnevad plaanitud raiealadega. Samuti oli teadet kuulutatud Valga vallavalitsuse ja RMK kodulehel. Ka koosoleku õhtune aeg pidanuks rahvale kohaletulekuks sobima.

«Kohale tuli lisaks valla esindajale siiski ainult üks huviline. Tundub, et rahvas ei taha teada, mis riigimetsast saab,» rääkis Sepp. Ettepanekuid kavandatud raiete kohta laekus kaks. Üks oli kohale tulnud inimese soov, et tema krundi juures eemaldatakse kaks ohtlikku puud. See ettepanek võeti arvesse ja need puud ongi juba maha raiutud. Teine ettepanek jäi aga sisutühjaks. Seal avaldati arvamust, et ollakse hooldusraiele vastu. «Mis ma sellise teadmisega peale hakkan?» küsis Sepp retooriliselt. Ta lisas, et on pehmelt öeldes pettunud, kuna elanike huvi enda läheduses asuva metsa vastu niivõrd väikene on.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles