Võrus tuuakse noorteni eakaaslaste tumedad tunnid

Arved Breidaks
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pahandustest eemal hoidmiseks võiks vabale ajale rakendust leida noortekeskuses, leiab Tugila spetsialist Christiana Vaher. 
Pahandustest eemal hoidmiseks võiks vabale ajale rakendust leida noortekeskuses, leiab Tugila spetsialist Christiana Vaher. Foto: Arved Breidaks

Võrumaa noori oodatakse laupäeval Võru Kandlesse süsimusta teemavalikuga noortekonverentsile, kus oma kogemustest narkootikumide, tänavaelu ja vägivallaga räägivad eelkõige need, kes enesehävitamisega lausa põhjas on ära käinud.

Päevakavast hakkavad silma märksõnad hirm, narkokaubandus, kiusamine, tänavaelu, vägivald, enesehävitus. «Konverentsi korraldame, et noored oleksid rohkem teadlikud nendest probleemidest. Soovime, et paraneks teadlikkus nende seas, kes sellega iga päev kokku ei puutu, ja oskaksid märgata neid, kes puutuvad,» ütles Võru noortekeskuse Tugila spetsialist Christiana Vaher. «Noored peaksid rohkem teadma, kuhu selline tee võib viia.»

Millega üldkehtivate normidega vastuollu minek lõppeb, sellest tulevad rääkima noored ise. Need, kes valesti valitud tee on lõpuni käinud ja põhjas olles siiski õige raja leidnud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles