Tarand jagab meenutusi presidendist

Lõuna-Eesti Postimees
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kunagist presidenti meenutab Andres Tarand.
Kunagist presidenti meenutab Andres Tarand. Foto: Tairo Lutter / Postimees

Täna saanuks Lennart Meri 90 aastat vanaks. Tema teod on saanud osaks meie ajaloost, aga tema siirad ja otsekohesed mõtted on meiega jäänud.

Reede õhtupoolikul on kõik oodatud Kadriorgu presidendi kantselei juurde, kus Eesti Muusika- ja Teatriakadeemia lavakunstikooli esimese kursuse tudengid loevad 90 minutit Lennart Meri tekste.

Täna ja homme meenutatakse ka Eesti Rahva Muuseumis kuulsat riigijuhti eriprogrammiga «Lennart Meri – riigimees, teadlane ja trikster».

Reedel näidatakse kogu päeva jooksul vahetuvate näituste saalis Lennart Meri filmirännakute pildialbumit.

Laupäeval ootab 1990. aastaid kajastaval näitusel «Ise tehtud Eesti» ees kohtumine geograafi, klimatoloogi ja poliitiku Andres Tarandiga, kes jagab oma meenutusi riigimehest.

Keskpäeval algab samas näitusesaalis filmiprogramm, kus näidatakse filmi «Tantsud linnuteele», mis jälgib suurmehe filmitegemisi 1964. aastast. Lisaks on programmis tema filmid «Veelinnurahvas», «Linnuteetuuled» ja «Šamaan». Giidituurideks ja kohtumiseks Andres Tarandiga on vajalik eelregistreerimine ERMi kodulehel.

Lisaks saab sillaalal tutvuda miniatuuride näitusega «Lennart Meri ja tema aeg 90ndatel», mis põhineb kogumikul «Paku ja Sarneti koomiksid. Valitud teosed 1993–1995». 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles