Wabadus teeb nädalase peatuse Verioral

Lõuna-Eesti Postimees
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vabadussõja soomusrongist inspireeritud näidis nimega nr 7 Wabadus Valgamaal Puka raudteejaamas. Foto on illustratiivne.
Vabadussõja soomusrongist inspireeritud näidis nimega nr 7 Wabadus Valgamaal Puka raudteejaamas. Foto on illustratiivne. Foto: Maarius Suviste

Esmaspäeval jõuab Eesti Vabadussõja 100. aastapäevaks taasloodud soomusrong nr 7 nimega Wabadus Veriora raudteejaama, kus viibib 7. aprillini.

Soomusrongi vastuvõtutseremoonia on 1. aprilli hommikul. Tervitussõnad ütlevad Räpina vallavanem Enel Liin ja EV100 aastapäeva juhtrühma esimees Toomas Kiho. Esinevad Räpina valla noorte puhkpilliorkester ja Veriora lasteaia Õnneseen lapsed, oma tervituse annavad edasi ka Viluste põhikooli õpilased.

Kõigile kohaletulnutele pakutakse pirukat ja sooja jooki. Järgneb ühine giidituur rongis.

2019. aastal jõuab soomusrong Wabadus kõikjale üle Eesti, kuhu viib raudtee. Rong valmis EV100 korraldustoimkonna, Eesti sõjamuuseumi ja Operaili koostöös.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles