Päästjad hoiavad lõkkepõletajatel silma peal

LEPM
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kulupõleng.
Kulupõleng. Foto: Postimees

Lõuna päästekeskuse päästekomandod patrullivad algaval nädalavahetusel ja aprilli alguses oma väljasõidupiirkonnas, et kontrollida ohutusnõuete täitmist lõkete põletamisel ja leida kulupõletamise keelu rikkujaid.

Päästjad juhivad elanike tähelepanu, et kulupõletamine on aastaringselt keelatud ja ohtlik tegevus. Tuulise ja päikeselise ilmaga kiiresti kuivav kulu süttib sageli aga hoopis lõketest lennanud sädemest. Hooletusest süttivate kulupõlengute ära hoidmiseks tuleb lõkete põletamisel täita tuleohutusnõudeid ning olla looduses lahtise tulega äärmiselt ettevaatlik.

Lõket tohib teha ainult nõrga tuulega, mille kiirus jääb alla 5,4 meetri sekundis (nõrga tuulega liiguvad ainult puude peenemad oksad). Lõkkease tuleb puhastada kuivanud taimestikust ja ümbritseda mittesüttiva pinnase või kividega. Lõket tuleb valvata ja hoida käepärast esmased kustutusvahendid, et tuli lõkkeasemelt välja ei leviks.

Alla meetrise läbimõõduga lõke peab olema hoonetest ja põlevmaterjali hoiukohtadest vähemalt 8 meetri kaugusel, üle ühemeetrise läbimõõduga lõke 15 meetri kaugusel. Lõkkes tohib põletada ainult töötlemata puitu ja haljastusjäätmeid.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles