Padar kandideerib europarlamenti, kuid jääb Eestisse (1)

Arved Breidaks
, reporter
Copy
Ivari Padar Navi küla kodus. FOTO: Arved Breidaks
Ivari Padar Navi küla kodus. FOTO: Arved Breidaks Foto: Arved Breidaks

Sotsiaaldemokraadist europarlamendi liige Ivari Padar plaanib kandideerida ka europarlamendi järgmisse koosseisu, kuid sõltumata valimistulemusest jääb ta vastvalitud riigikogu liikmeks.

«Tõenäoliselt kandideerin,“ ütles Padar Lõuna-Eesti Postimehele. «5. aprillil on [sotsiaaldemokraatide] valimiskogu ja seal otsustatakse.“

Äsjaste riigikogu valimiste eel lubas Padar, et riigikokku valituks osutumise korral loobub ta kohast europarlamendis. «Mul on kolm päeva veel Brüsselis olla,“ selgitas ta reedel. «Kolmapäeval saan Brüsselist lahti ja kui neljapäeval annan riigikogu liikme ametivande, olen automaatselt europarlamendi liikme volitustest vaba.“

Europarlamendi algava valimisralli plaanib ta enda sõnul kaasa teha aga selleks, et erakonda toetada.

Padar on kuulunud europarlamendi kolme koosseisu: 2004. aastal pääses ta tänu Toomas Hendrik Ilvese toonasele supertulemusele Brüsselisse SDE kolmanda saadikuna, 2009. aastal, kui valimised toimusid suletud nimekirjadega, oli ta SDE ainus saadik ning praegusesse koosseisu kuulub ta Marju Lauristini asendusliikmena.

2014. aasta europarlamendi valimiste asendusliikmete nimekirjas järgnevad Padarile SDE nimekirjas erakonna liider Jevgeni Ossinovski, temast järgmisena poliitikast juba kõrvale astunud Hannes Hanso ning järgmisena Marianne Mikko.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles