Loomade varjupaikades on koerteuputus

Siim Saavik
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Valga kodutute loomade varjupaiga koerte aedikud.
Valga kodutute loomade varjupaiga koerte aedikud. Foto: Arvo Meeks

Loomade jooksuaeg ja hoolimatud loomapidajad on tinginud olukorra, kus Valga ja Võru loomade varjupaigas on koerte üleküllus.

Kui Valga loomade varjupaigas oli nädala alguse seisuga koertele veel kaks vabat puuri, siis Võru loomade varjupaigas majutatakse loomi sinna, kuhu võimalik. Sageli on probleemiks kaks asjaolu: loomad ei ole kastreeritud ja neil puuduvad kiibid. Kui koer hüppab jooksuajal üle aia ja ta lõpuks varjupaika tuuakse, siis ei leita omanikku üles. Võru varjupaigas on hetkel 15 koera. Lisaks sellele asuvad kaks koera veel asenduskodus. Alles hiljuti toodi varjupaika juurde kuus koera. Tõsi, need koerad võeti peremehelt lihtsalt käest ära, sest ta ei suutnud nende eest piisavalt hoolt kanda.

Võru loomade varjupaiga töötaja Merike Plakso sõnas, et koertele oleks praegu ideaalis kohti juurde vaja. «Praegu saab kõik majutatud nii, et ei pea neid ketti panema,» rääkis ta. Vabasid ketikohti küll on, aga neid kasutatakse vaid viimasel vajadusel.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles